maandag 30 maart 2015

Aan de slagAfgelopen donderdag begon de dag goed. Het was fris maar droog met een klein zonnetje.
Vanuit Amsterdam waren we met een uur in Deventer waar we de auto gratis parkeerden op De Worp.  Na een korte overtocht met het leuke pontje en uitzicht op de skyline van Deventer, kwamen we met een kleine groep vrouwen bijeen in de Lebuinuskerk in Deventer. Onder het genot van koffie, thee en Spakenburger koek, bespraken we de werkzaamheden voor de 32ste Algemene Tentoonstelling (ATT) van 9 t/m 13 september.

Dankzij Nel, Marjolein, Janneke, Marja en Ria is de werkgroep Gastvrouwen en Angels 'gevuld'. Zij gaan de komende tijd naarstig op zoek naar vrijwilligers die willen angelen of de kassa bezetten. Ook daarvoor heeft zich al een aantal mensen gemeld dus we hebben er vertrouwen in dat het goed komt.

Margo, Riet en Lon gaan de werkgroep demo en winkels op zich nemen. Dat wordt een grote verandering ten opzichte van vorige jaren. Er zijn dit jaar weer bijna 20 winkels die de gehele tentoonstelling blijven. Er vindt dus geen winkelwisseling plaats. Ook gaat een aantal winkels demonstraties en workshops verzorgen tijdens de ATT. Zo kunt u kennis nemen van nieuwe materialen, technieken en patronen en daar gelijk inkopen voor doen in de 'winkelstraat'. Een overzicht komt in Quiltnieuws van juni en de winkeliers maken de details bekend op hun eigen website. Daar kunt u voorinschrijven of tijdens de ATT aanschuiven.


Aan de overzijde van het parkeerterrein naast de kerk ligt De Latijnse School, een voormalige sociëteit. Die is dit jaar ook voor het Quiltersgilde om daar dagelijks wisselende tentoonstellingen en lezingen te organiseren. Iedereen die een toegangsbewijs heeft voor de ATT heeft vrij toegang tot De Latijnse School. Daar kan dan geen apart kaartje voor gekocht worden, dat gebeurt alleen in De Lebuinuskerk.

Omdat er ook in de Bergkerk en rondom de kerk nog meer activiteiten op quiltgebied georganiseerd gaan worden zal Deventer in september worden omgedoopt tot Quiltstad Deventer. De winkeliers in de stad zijn enthousiast en er zal weer een mooie route door de stad ingericht worden met quilts in de etalages van de vele leuke winkeltjes die de binnenstad rijk is. Daar gaan ondermeer Corrie en Irene zich mee bezig houden.
Omdat er zoveel te doen is (we hebben nog veel plannen, waarover later meer), kunnen bezoekers dit jaar voor het eerst een passe partout kopen waarmee je twee dagen toegang hebt tot de ATT. Zo kan je de ene dag lekker quilts bekijken en de andere dag inkopen doen. En tussendoor kunnen we heerlijk van het (hopelijk) mooie weer genieten op de vele terrasjes rondom de kerk.

Tot slot nog een oproep; wilt u nog meewerken als vrijwilliger aan de ATT meld u zich dan via e-mail of telefoon bij ons. Wij kunnen nog enkele mensen gebruiken. 
Daarnaast nodigen wij u van harte uit om uw quilts aan te melden voor de tentoonstelling. Dat kan tot 5 mei a.s. De quilt hoeft dan nog niet af te zijn, wel de top. U heeft dan nog tot medio augustus om de quilt af te maken en in te leveren bij de Quiltexpres. De formulieren vindt u op de website van het gilde (klik hier).

de werkgroep heeft na afloop van de vergadering alle ruimtes van de kerk ook nog even bekeken

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Leuk artikel, ik krijg er al zin in.

Nienke zei

Dat gaan geweldig leuke dagen in Deventer worden!

Klaske zei

Dat gaat een leuke septembermaand worden :-)

Jo Huijsman zei

Na het succes van de mini quilt tentoonstelling al weer druk in de weer voor de ATT. Het wordt vast en zeker een groot feest.