dinsdag 10 maart 2015

Zentangle workshop 13 mei in Leiden

Een van de workshops die aangeboden wordt tijdens het Textiel Festival in Leiden is de die van Agnes de Lange over "zentangle". KLIK voor workshop folder.

Voor de meeste quilters is dit inmiddels een bekend begrip. Tijdens de afgelopen regiovergaderdag mochten we er onder leiding van Dineke Ugen even aan ruiken. Wat een mogelijkheden biedt dit leuke techniekje! En wat wij met de pen deden kun je heel goed op de machine ook doen!!
MEDITATIEF TEKENEN OP STOF     
Zentangle is een kunstvorm en tegelijkertijd een meditatie, ontwikkeld door kalligrafe Maria Thomas en meditatie-monnik Rick Roberts.
Tangle in het Engels betekent wirwar. Zen komt uit het Boeddhisme en betekent op zoek naar leegte, wijsheid en stilte.
Zentangles kun je beoefenen om je creativiteit te stimuleren, je aandacht te verhogen, je gemoedstoestand te veranderen, je zelfvertrouwen te verhogen of gewoon om iets moois te creëren.
Hoe ingewikkeld zentangles ook lijken, ze zijn eenvoudig te tekenen met simpele herhalende lijnen, losjes uit de hand getekend. Het enige wat je nodig hebt is een leeg vel papier en een fineliner. Kijk in je omgeving op zoek naar vormen, b.v. knopen (rondjes met twee puntjes erin) of een spinnenweb (echoën van lijnen). Maak van de vorm een herhalend patroon.
Daarna kun je het op verschillende manieren toepassen:
--Met de hand quilten/borduren.
--Met de naaimachine werken met beneden transport aan.
--Free motion quilten (voor de meer ervaren mensen) is benedentransport uit.

 Agnes de Lange-Macdaniel


Er zijn nog enkele plaatsen op woensdag 13 mei. 
Misschien iets voor jou?

1 opmerking:

Jo Huijsman zei

Het lijkt wel dat op dit moment alles in het teken van lijnen tekenen staat. QS13 is bezig met lijnen en ook de groep de Uitdaging ziet lijnen als een uitdaging.