zaterdag 12 september 2015

ATT Deventer, Quilts hardop bekijken


22.45 Net thuis van een dagje Deventer, met een klein deel van onze vaste Bee (De Lachende Bijtjes). Ik zou zo weg kunnen dromen nu, met een lekkere beker thee, voetjes in de lucht. Alleen maar ogen dicht hoeven doen en alle beelden langzaam weer voorbij laten komen. Maar eerst nog even een blogje schrijven!
 
Mocht je nog twijfelen of het de rit naar Deventer waard is deze zondag 13 september: twijfel niet langer -gewoon doen!!

Wat je dan allemaal tegen kunt komen? Als je ervoor kiest om aan de overkant van het water, bij De Worp te parkeren kun je leuk met het pontje naar de overkant. De Lebuïnuskerk is dan bijna op steenworp afstand te bezoeken. Er zijn al eerder op het blog foto's geplaatst om een indruk te geven van hoe mooi en overzichtelijk de tentoonstelling is ingericht.
 
Wat mij vandaag erg opviel, was het 'hardop bekijken van quilts'.
 
 
Wat dat is? Nou, dat je dus met z'n tweeën, of meer, lekker dicht op de quilt gaat staan (zonder 'm aan te raken natuurlijk) en dan uitgebreid gaat stilstaan bij 'hoe zou ze dat nou gedaan hebben', of 'kijk es hoe mooi dat gequilt is' of, 'zie je, hier kun je mooi zien wat voor effect het heeft als je er zo bij quilt'.
 
  
Lekker hardop. En niemand die denkt 'waar heb je het over'. Nee, je zit lekker in een hele, hele grote gemeenschap van gelijkgestemden. Die allemaal ook nieuwsgierig zijn naar waar jij ook naar kijkt.

Dus soms zijn er wat meer mensen bij elkaar op een kluitje om een quilt lekker hardop te bekijken.
 
 
Tussendoor natuurlijk even de benen strekken en een lekker kopje thee of koffie nuttigen. Er zijn ook lekkere stukken taart, broodjes, salades noem maar op. En dan heb ik het nog niet eens over de bibliotheek van het Quiltersgilde gehad. Die is er ook dit keer! Je kunt rustig een lange tijd doorbrengen op deze locatie.
 
Vandaag was mede-blogger Aart druk bezig voor Stof tot Verven met zijn workshop mono-printen:
 
En mocht je dan nieuwsgierig zijn naar wat er nog meer in de stad gebeurt, kun je ook lekker door Deventer slenteren langs de winkels met nog meer quiltjes in de etalages. Er is een handige plattegrond verkrijgbaar met een overzicht van waar er quiltjes hangen. En dan hebben we dit jaar de luxe van ook nog de Dear Janes in de Synagoge (georganiseerd door Quiltshop 100 Rozen) en de tentoonstelling van Artquilt groep Colorminds in de Bergkerk. Allemaal lekker dicht bij elkaar, goed aan te lopen.

We hebben de dag helemaal volgepropt met indrukken, tot we de laatste kerk vriendelijk werden uitgezet. En om nou rond etenstijd de rit terug naar Den Haag te doen, dat was niet helemaal handig. Dus zijn we nog lekker blijven plakken op een terrasje om een hapje te eten. Pas laat togen wij weer richting pontje. En wat melig geworden door alle leuke en mooie dingen die we vandaag hadden gezien, hebben we bij toen we wachtten op het pontje de tijd doorgebracht met selfies maken. Die toet in het midden is van mij.

 

 Wat een heerlijke dag! Kortom, als je nog gelegenheid hebt, vooral gaan!!

Voor meer informatie over de 32e Algemene Tentoonstelling - kijk hier op de website van het Quiltersgilde.
 
Lieve quiltgroeten,
Marjolein

7 opmerkingen:

els b zei

Wat een mooie tentoonstelling was het weer hè? Ik ben dit jaar in m'n eentje geweest maar dat is helemaal niet erg met al die gelijkgestemden om je heen! Dus heb ik ook heerlijk hardop quilts bekeken en bewonderd, precies zoals jij schreef. Nu nagenieten met de foto's. Groetjes, Els Bakker

Janny de Roo zei

En voor je het weet ben je in gesprek met een "wildvreemde", gelukkig hebben we het wel over hetzelfde......!

Lida zei

Helaas het was niet mogelijk om te gaan, maar ik geniet van alle leuke commentaren op de blogs en de foto's die men laat zien, hoop dat volgend jaar het zuid-westen aan de beurt is!
Groetjes
Lida

Lida zei

Helaas het was niet mogelijk om te gaan, maar ik geniet van alle leuke commentaren op de blogs en de foto's die men laat zien, hoop dat volgend jaar het zuid-westen aan de beurt is!
Groetjes
Lida

Hilda de Wit zei

Wat een gezellig verhaal, bedankt!

Jo Huijsman zei

O wat een herkenbaar verhaal en nu gaan wij allemaal afkicken van de ATT en met alle opgedane inspiratie aan de slag. Hebben wij even geluk dat de avonden weer langer worden.

Marjolein den Boer zei

Ik mis nu al alle foto's op Facebook van Deventer vanaf het pontje, en de mooie foto's die steeds voorbij kwamen van de tentoonstellingen :-)