dinsdag 15 september 2015

De 1e Algemene Tentoonstelling nieuwe stijl zit erop


De 32e Algemene Tentoonstelling is al weer voorbij. Ruim 5000 bezoekers wisten onze tentoonstellingen in Deventer te vinden. Leden, niet-leden, mensen uit binnen- en buitenland, ze kwamen in grote getale om al het moois te bewonderen.
Op zondagavond hebben wij met de werkgroepleden gegeten en onze voorzitter heeft hen op gepaste wijze bedankt voor al hun werk achter de schermen. Zonder hun hulp hadden we dit niet kunnen realiseren dus bedankt Marjo, Margo, Ria, Lon, Marjolein, Marja, Nelleke, Riet, Fie, Janneke en Irene.
Gerrie en Inge met de Werkgroep: Marjo en Riet staan helaas niet op de foto

We hadden tijdens de openingsdagen een fijne groep angels en kassamedewerkers. Tijdens de op- en afbouw konden we rekenen op extra handen en ook het bloemwerk was weer de moeite waard.


De jassen van Marijke van Welzen en Karin Goeman zijn van alle kanten bewonderd, dus dank voor hun bijdrage.
Onze voorzitter Inge Schoonderwoerd hield tussen de jassen een korte openingstoespraak.

De lezingen en gastexposities in De Latijnse School werden goed bezocht en niet alleen de bezoekers maar ook de dames die de lezingen verzorgden hebben genoten. De complimenten en de aandacht van de bezoekers hebben hen goed gedaan.

de bibliotheek werd druk bezocht

Ook de aanwezigheid van de bibliotheek van het Quiltersgilde werd op prijs gesteld. Er werden ruim 200 boeken uitgeleend en ook enkele ingeleverd.
Het nieuwe systeem werd desgewenst uitgelegd en de leden konden kennis maken met Dyonne, die sinds kort de bibliotheek onder haar hoede heeft.

de Bergkerk

de Synagoge

Dan waren er nog de tentoonstelling van de groep Colorminds in de Bergkerk en de Dear Janes in de Synagoge. Ook zij hebben veel belangstellenden mogen verwelkomen en kijken terug op een geslaagd evenement.

Het was een feest om onder de noemer "Quilts in Deventer" samen op te trekken. De winkels, de horeca, de pontbaas, de mensen van de locaties, allen hebben een steentje bijgedragen en waren blij met al die mensen die naar de mooie stad aan de IJssel zijn gekomen.

Binnenkort gaan we een en ander evalueren, want natuurlijk zijn er ook leermomenten. Zo was het niet voor iedereen duidelijk dat alleen de Lebuinuskerk en de Latijnse School door het Quiltersgilde werden georganiseerd en de rest door andere partijen.
Het passe-partout hebben we voor de eerste keer ingevoerd, doen we dat nog een keer? En zo zijn er veel dingen om van te leren, maar vooral ook om van te genieten. Op Facebook hebben we heel veel langs zien komen, trotse quilters poserend bij hun quilt, bezoekers die genoten hadden, complimentjes die we mochten ontvangen over het getoonde werk en/of de opstelling en slechts een enkele teleurstelling die we gelukkig snel konden oplossen.


trots dat ik hang!

trots dat ik hang!

trost dat ik hang!


Als laatste willen wij alle leden bedanken die de moeite hebben genomen om werk voor de tentoonstelling in te sturen. Wij hopen volgend jaar weer zo'n prachtige Algemene Tentoonstelling te kunnen samen stellen! Het thema 3en3 is al bekend, de data van inleveren leest u in het Quiltnieuws van december en de locatie maken wij bekend zodra we definitieve afspraken hebben gemaakt.

Het zal een flinke uitdaging worden om deze eerste 'Algemene Tentoonstelling nieuwe stijl' volgend jaar te overtreffen, maar we doen ons best. En geloof het of niet, we hebben alweer een aantal leuke ideeën voor de 33e tentoonstelling van het Quiltersgilde!

Een hartelijke groet van de ATT-cie Gerrie Schoonebeek en Inge van Koningsveld7 opmerkingen:

Nienke zei

Echt een feest daar in Deventer. 'Trots dat ik hang' kan wel een eigen rubriek worden op de website, heel leuk om te zien. Lezingen, mini-workshops, bibliotheek, zeer waardevolle toevoegingen en voor herhaling vatbaar evenals de samenwerking. Dank jullie wel!

Wilma zei

Ik heb ervan genoten! Mijn complimenten

Jo Huijsman zei

Ik heb twee dagen genoten. Bedankt voor de organisatie, het was een groot quilt feest.

Ytsje Tilma zei

Ook ik heb genoten van de ATT en Colorminds. De kwaliteit van de quilts van de ATT was hoog. Colorminds was fantastisch!
Dit jaar was er geen aparte hoek voor de artquilts, waar ik me zeer in kan vinden. Want waar leg je de grens? Gewoon alles door elkaar: traditioneel, modern en art en alles daar tussenin.
Gemist heb ik het eindwerk van de cursisten van Quilten Speciaal. In Alkmaar heb ik daar erg van genoten weet ik nog. Dit zou ik wel terug willen.
Gefeliciteerd met dit prachtige evenement!

Marga (MarPie) zei

het was ook weer erg gezellig moet ik zeggen hoor.
Hartelijk dank daarvoor.
Vraagje, zijn de dronkenmansblokken al verloot?
Alvast bedankt voor de tijd en moeite.

Met vriendelijke groeten,
Marga♥

Hannie de Beer zei

Het was weer een groot succes! Ik heb enorm genoten, van alles.
Dank voor de geweldige organisatie!

Patricia zei

Hartstikke bedankt voor al het werk dat jullie in de organisatie van zo'n evenement steken !!
Ik heb er van genoten en moet zeggen dat er zo veel te zien was dat ik het niet redde in 1 lange middag.
Ik had eigenlijk een B&B moeten regelen in Deventer.
Trouwens, wat is dat ook een leuke stad !