donderdag 10 september 2015

Expositie in de Bergkerk in DeventerOmdat mijn vertrek naar Ghana is uitgesteld kan ik nog mooi even van de ATT in Deventer genieten en dat heb ik vandaag dan ook gedaan!
Groot was mijn verassing toen ik de mooie lokatie de Bergkerk binnen stapte. Hier hangen in een prachtige grote ruimte zo'n 100 quilts van de Colorminds, een Artquilt groep bestaande uit Corinne Zambeek, Marjolein van Wijk, Rita Dijkstra, Loes Klein Elhorst, Mariëlle Huijsmans, Rineke van Zeeburg, Suze Termaat, en Nienke Smit.

 Speciaal voor deze groepsexpositie heeft de groep als thema drie sets van complementaire kleuren gekozen: blauw/oranje, rood/groene en paars/gele
Deze quilts komen prachtig uit in de ronding van het koor achterin de kerkDaarnaast is ook ander werk van deze quiltsters te zien.
Echt de moeite waard!

Niet alleen de quilttentoonstelling, maar ook de leuke binnenstad van Deventer met de quilts in de winkel etalages, de mooie panden en grote terrassen op de Brink 
is een bezoek aan deze Hanze stad waard!

PS: op zaterdag zijn er ook koren en (rondleidings) monniken aanwezig ivm Open Monumentendag!

1 opmerking:

Jo Huijsman zei

Zaterdag voor de 3e keer naar Deventer voor de ATT, de Bergkerk en de synagoge? Ik zou heel graag willen, het waren twee gouden dagen waarin ik mij gedompeld heb.