donderdag 3 september 2015

Quilt op reis naar de Algemene Tentoonstelling (ATT) van het Quiltersgilde

Deze week staast helemaal in het teken van de laatste loodjes.


Normaal zou mijn quilt al onderweg zijn, maar deze quilt kan niet in een hoes omdat oprollen moeilijk gaat. Daarom breng ik "(hersens)Spinsels en (gedachten)Kronkels" morgen naar Nijkerk. 
Omdat ik wel een beetje van het laatste moment ben was het deze week nog even flink aanpoten. Ongeveer 150 kraaltjes borduren, een tunnel en een etiket maken en mijn lief gaat vandaag een kistje fabriceren.

Fijn dat op de site van het  Quiltersgilde een beschrijving van alles staat. Hoe je een tunnel, een lat met ogen, een  etiket en een hoes moet maken. Daardoor kan het niet fout gaan en is het volgende week voor de vrijwilligers wat makkelijker. Alle quilts kunnen op precies dezelfde manier  worden opgehangen.
De inlever en ophaal punten is ook een geweldige service van het Quiltersgilde.  Je hoeft nooit ver te reizen om je quilt in te leveren en je wordt hartelijk ontvangen door deze vrijwilligers.

Maar goed,  ik ga mijn quilt naar het kantoor van het quiltersgilde in Nijkerk brengen en wij hebben het plan om dit te gaan combineren met een bezoekje aan Kunstroute Noordwest-Veluwe. Het wordt dus een gezellige dag.

Misschien maak ik door dit verhaaltje lezers enthousiast om een quilt voor 2016 aan te melden voor de ATT.  De tentoonstelling is voor beginners, gevorderden en vergevorderden. Voor traditionele quilters, hedendaags en eigentijdse quilters en voor art quilters. Gewoon doen hoor, stap over de drempel, het is leuk om je quilt te zien hangen. 
Ga in ieder geval naar de tentoonstelling van dit jaar in Deventer om alvast enthousiast te worden en inspiratie op te doen. Voor meer informatie kijk even op de Site van het Quiltersgilde

Tot ziens volgende week in Deventer. 

8 opmerkingen:

miekequilt zei

Dit jaar kan ik weer, dus ik kom zeker. En ga ook naar de lezing en heb een workshop. Wordt een leuke dag. Misschien tot ziens!!

Aart zei

Goede reis naar Nijkerk en we zien elkaar straks weer in Deventer!
Ik ben met de laatste loodjes bezig voor de workshop.

Nienke zei

Wat leuk om jouw inzendingen op een rij te zien, ze zijn allemaal even mooi dus ik kijk uit naar dit jaar!

Hannie de Beer zei

Prachtig, je inzendingen van afgelopen jaren,Ook nu ben ik weer zeer benieuwd!
Succes met afwerkingen.

Klaske zei

Veel plezier morgen! Ik hoop je, maar in ieder geval je quilt, volgende week tegen te komen.

Klaske zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marjolein den Boer zei

Leuk hoor Jo! Ik ben erg nieuwsgierig om volgende week je quilt te zien, en wellicht ook nog even persoonlijk gedag te zeggen :-)

Saskia Smit zei

Dat is mooie reclame. Ik heb net het gildeblad uit en ben al aan het bedenken of ik iets kan insturen. Leuk en spannend als je mag hangen.