donderdag 7 januari 2016

Nieuw jaar, nieuwe plannen


Begin december vierden wij onverwacht een weekje Zeeland. En als quilter bezoek je dan ook de Quiltster in Dreischor. Daar kom ik anders nooit maar het bezoek van vorig jaar was een herhaling waard. In de winkel heb ik wat mooie lapjes uitgezocht en ook even met een aantal dames gebabbeld die samen lekker aan het werk waren.

De voormalige winkelruimte is nu lesruimte

Lekker bezig achter de naaimachines en rondom inspiratie met prachtige quilts

Ik ben benieuwd of we uit deze groep aanmeldingen gaan krijgen voor de tentoonstelling in Breda dit jaar!

Gisteren was ik met mijn quiltgroep voor de eerste keer samen in 2016. Zo konden we nog even genieten van de kerstversieringen die binnenkort allemaal weer naar zolder verhuizen tot de volgende kerst. Een nieuw jaar brengt met zich mee dat je terugkijkt en plannen maakt voor de tijd die voor ons ligt. Er zijn uitdagingen genoeg, via Facebook zijn verschillende BOM's (gratis) te volgen en veel quiltwinkels hebben zich aangesloten door stofpakketten, quilttbees of begeleiding aan te bieden.
Onze quiltgroep van vijf heeft een eigen BOM bedacht. Wij komen maandelijks bijeen en om beurten is een van ons gastvrouw. Degene die gastvrouw is bedenkt vooraf een patroontje dat zich als randje van de maand laat maken. Thuis gaan we dan met onze eigen stoffen aan de slag tot de volgende maand en het volgende randje. Zo worden het quilts van ons alle vijf en toch ook van ieder individueel.

Huisjes zouden kunnen

Of het inwijdingskruis uit de Grote kerk in Breda uitwerken tot een blokje

Dat gezamenlijk werken ook stimuleert blijkt ondermeer uit de Haak- Brei- en Quiltcafes die her en der in het land bestaan. Onder andere in Breda komen elke twee weken rond de veertig vrouwen bijeen om samen te quilten en 'quebbelen'. Wij hopen dat velen van hen zich aangesproken voelen om te helpen bij de grote tentoonstelling eind augustus in Breda. Mocht u wel in (de buurt van) Breda wonen maar niet het Quiltcafe bezoeken en toch willen helpen, meld u dan via een reactie op dit blog of met een mail aan att@quiltersgilde.nl
Wij gaan binnenkort weer verder met de voorbereidingen en denkt u er nog aan om uw quilt in te schrijven? De formulieren vindt u op de website van het Quiltersgilde KLIK . U heeft nog de hele maand de tijd om een quilt aan te melden voor de poster binnen het thema 3en3 en tot begin mei voor de quilts voor de tentoonstelling.

Of we u nu gaan zien als bezoeker, als exposant of uw quilt op de poster, we wensen u een creatief, gezellig en gezond 2016.

Gerrie Schoonebeek en Inge van Koningsveld
ATT-cie Quiltersgilde


Geen opmerkingen: