donderdag 11 juli 2013

Elke week een jaar: 2000

De eeuwwisseling is daar!! Wat een spannende tijd was dat: zouden er digitale rampen gebeuren? Maar alles bleek rustig en soepel te verlopen... Vanaf juni van dit jaar heeft het Quiltersgilde ook haar eigen website.

De kronkelpaden van het patchwork en gelukkig niet van de overgang van de 1999 naar de 2000. Leuk om die uitleg te zien over het veranderen van een traditioneel blok naar een eigen variant met ronde lijnen.


Prachtige voorkant van het juni nummer: daar straalt de zomer vanaf!!!

Als ik deze lapjeskasten zie, moet ik een zomeropruiming gaan houden hier in huis.....Wat een nette stapeltjes!

En in het december nummer staan wat foto's van de Algemene Tentoonstelling. Ik zie daar ineens de Origami vazen van Ans Schipper staan. Laat ik die nu vorige week in het echt hebben gezien in Neerijnen? Wat een toeval. Mooie tentoonstelling trouwens en zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen. Zie onze website.


2000:
Tijdens de Algemene Ledenvergadering (een bewogen vergadering) op 28 april (aanw. 72 leden incl. 4 bestuursleden) traden 2 nieuwe bestuursleden aan: Nelly van der Elst-Knippenberg en  Bep Nijhuis-Kooiman. Mede i.v.m. de invoering van de euro in 2002 werd de contributie per 1-1-2000 verhoogd tot fl. 44,07 voor Nederland, fl. 57,30 voor Europa en fl. 72,72 voor leden buiten Europa.
Op 3 november werd een Buitengewone Ledenvergadering gehouden met als voornaamste punt de definitieve vaststelling van de voorgestelde wijziging van de statuten en wel de artikelen 3.2, 12.3 en 23.1; artikel 23.2 wordt, na genoemde wijzigingen, artikel 23.4.  Wimmie Scheper treedt af als bestuurslid en ontvangt de Klos; Rita Hoogstrate werd voorzitter. Begin 2000 kwam de boekhouding weer van de firma Koster naar het bestuur. Ineke Urbanus (penning.) en Nelly van der Elst zetten de hele admin9istratie vanaf 1-1-1999 opnieuw op.
Op 24 juni werd een “open huis” gehouden in het nieuwe kantoor te Nijkerk.
De Miniquilttentoonstelling was van 3 t/m 7 mei in het Buiksloterkerkje in Amsterdam-noord; thema: “Dagje Amsterdam”; ongeveer 1000 bezoekers werden geteld.
In Breda werd van 25/9 t/m 3/10 de ATT gehouden in de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk, het thema was “Tintje Japan”.
Het  Quiltweekend was in maart weer in Mennorode met 40 deelnemers; thema Dol op Strippen II. De midweek werd in oktober in Mennorode gehouden met 64 deelnemers; thema Metamorfose.
Quiltexpo VII werd in Straatsburg gehouden. Het Nederlandse Quiltersgilde presenteerde zich daar succesvol met “Focus on the Netherlands”.
Vanaf 1 juni had het Quiltersgilde een eigen homepage op internet,
www.quiltersgilde.nl ; webmaster: Lies Bos.
Als nieuwe Quiltersgilde-artikelen werden aangeboden: balpennen met Qg-logo, regiobekers en een thermoskan met Qg-logo.
In totaal werden 44 regiodagen gehouden.

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Alweer een erg leuk artikel! Het noodt me telkens uit, om de quiltnieuws van de blog weer voor de dag te halen, en door te kijken!

Annelies zei

Leuk dit te zien. De quilt met de vogels heb ik toen, in andere kleuren en wat aangepast, gemaakt.