donderdag 25 juli 2013

Elke week een jaar: 2002

Langzaam komen we in de buurt van het heden. We zijn al weer bijna beland bij het 4de lustrum van het Quiltersgilde. Het blad wordt steeds kleurrijker.

In het maart nummer een stukje wat mij persoonlijk erg aanspreekt: quilten zonder regels. De dames uit mijn bee weten het al. Mijn motto is: er is geen quilt-politie. Alles mag, zolang je er zelf maar tevreden over bent ;)


In het juni nummer een verslag van de Miniatuur Tentoonstelling in Barneveld met veel pluimvee op de quiltjes!!
De tentoonstelling van Miniatuurquilts wordt (na een korte onderbreking van een jaar) volgend jaar weer georganiseerd als aparte expositie!! Dus hou Quiltnieuws in de gaten voor alle informatie over waar, wanneer en thema.Dat er veel mannen quilten is wel bekend, maar als Quiltersgilde hebben we (voor zover ik weet) nog nooit een aparte expositie georganiseerd van mannenquilts. Misschien een idee voor de toekomst? Albert Spaans is al jaren een trouwe bezoeker van de Algemene Tentoonstelling en komt daar speciaal vanuit Frankrijk voor over. 

Een quilt vol souvenirs: entree kaartjes, foto's, foldertjes. Tegenwoordig kun je ook makkelijker foto's laten drukken op stof. 
Een quilt is op zichzelf al een souvenir door al de stoffen en andere materialen die gebruikt worden, maar ook door de emoties bij het maken en bedenken.2002:
De Algemene ledenvergadering vond plaats op 25 april in De Schakel te Nijkerk; aanwezig waren 121 leden incl. bestuursleden. Jeanne Hamers werd benoemd tot bestuurslid. Wobbie Plemper presenteerde de op de ALV 2001 gevraagde notitie  “Tegemoetkoming kosten en onkosten Quiltersgilde” + een regeling. De vergadering was akkoord. 
De Tentoonstelling van Miniatuurquilts met het thema “Kip en ei”, werd van 16 t/m 20 april gehouden in het Pluimveemuseum te Barneveld, er kwamen 1925 bezoekers.
De 19e ATT was weer in Nieuwegein in De Blokhoeve van 22 t/m 29 augustus. Het thema was “Digitaal” en er waren 5800 bezoekers. Het was de laatste keer dat Mieke Giezen en Ans Kastein deze tentoonstelling organiseerden.
Voor de jeugd was er een quiltprijsvraag uitgeschreven en op de Algemene Tentoonstelling waren deze quilts te bewonderen; alle inzenders kregen een prijs.
In november besloot het bestuur geen nieuwe Quiltersgilde-artikelen te ontwikkelen. De kaarten en speldjes blijven wel verkrijgbaar. Geregeld zullen ook nieuwe kaarten aan het assortiment worden toegevoegd.
Het Quiltweekend en de Midweek waren weer in Mennorode, met resp. 42 en 64 deelnemers. De thema’s waren resp. Transparantie en Verbloemen.
De gehele collectie quilts (43 stuks) uit het bezit van het Quiltersgilde waren i.v.m. het 20-jarig jubileum te bezichtigen in het Nederlands Textielmuseum te Tilburg vanaf 16 november 2002 tot januari 2003.
Er werden 41 regiodagen gehouden, georganiseerd door de regiovertegenwoordigers.
De EQA vergaderde inZwitserland; als 15e land trad Spanje toe tot de EQA. 


Rose-Anne

2 opmerkingen:

Aart zei

Een expositie van quilts van mannen heb ik een aantal jaren al voorgesteld, misschien komt het er nu toch een keer van.
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Een goed idee om een tt van mannenquilts te organiseren! misschien op de tentoonstelling in 2014?
En leuk het artikel ,alles mag in een quilt.