donderdag 18 juli 2013

Elke week een jaar: 2001

Het eerste nummer van 2001 staat helemaal in het teken van ETEN. En dat is voor de meeste quilters een heerlijk onderwerp.... Want als je van quilten houdt, zijn bakken en koken meestal ook aandachtspunten....
Alle rubrieken hebben een toepasselijke naam. Hieronder een patroon voor een "kliekjesquilt".
Vandaag de dag zie je op Facebook vaak het eerste blok van Love Entwined voorbij komen. Ook in het juni nummer van dit jaar allerlei ronde vormen in het artikel over het Mariner's Compass.Ter ere van de 20ste quilt midweek wordt een sterrenquilt gemaakt met 20 sterren.


En hieronder een van de eerste artikelen over Art Quilts. De ontwikkelingen binnen deze stroming hebben in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.
2001:
De Algemene Ledenvergadering werd op 28 april gehouden in “De Delta” te Den Dolder, met 85 leden + 5 bestuursleden. Bea Berends werd herkozen. Jeanne Hamers, aspirant bestuurslid, kwam per juni bij de bestuursvergaderingen als medewerker tentoonstellingen. Functiewisseling bestuur per 13 september 2001: Bep Nijhuis werd secretaris en Bea Berends algemeen bestuurslid.
De tentoonstelling van Miniatuurquilts werd gehouden in het Streekmuseum in Ommen van 4 t/m 8 april met het thema “Sallandse dromen”. In die tijd waren er veel treinstakingen en er was in het land de MKZ-crisis, toch kwamen er 1400 bezoekers naar de tentoonstelling. Er was ook een overzichtstentoonstelling van de regio omdat deze 15 jaar bestond.
De ATT werd van 24 t/m 30 augustus  gehouden in De Blokhoeve in Nieuwegein. Het  thema was  “Architectuur” en er kwamen 6500 bezoekers.
Het Quiltweekend in Mennorode trok 43 deelnemers met het thema “Metamorfose”.
De Midweek, ook in Mennorode had 64 deelnemers; het thema was “Spelen met vormen”.
Er werden 46 regiodagen in het land georganiseerd.
Elke Boesewinkel volgde Elsbeth van Dinter op als hoofdredacteur van Quiltnieuws.
De EQA vergaderde in Finland en op de Creativa in Brussel werden EQA-quilts tentoongesteld. Rose-Anne

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ook weer een bijzonder jaar, met een artikel over Art quilts. Nu niet meer weg te denken bij de algemene tentoonstelling! Het Gilde gaat bijzonder goed met de tijd mee!

Nienke zei

Ik wist eigenlijk niet dat pas sinds 2001 er aandacht voor artquilts was, hoe kort eigenlijk nog en dan al zo ingeburgerd! Leuk verhaal weer!