vrijdag 12 juli 2013

Zomer Tentoonstellingen: Amersfoort

We starten deze nieuwe rubriek om de prachtige tentoonstellingen die in de zomermaanden te bezoeken zijn meer onder uw aandacht te brengen.
Stuur een kort verslag van uw bezoek aan een tentoonstelling naar pr@quiltersgilde.nl en we plaatsen hier uw verhaaltje met eventuele foto's. 

Hieronder de bijdrage van Gert van Raalten: 

Afgelopen woensdag heb ik in de Sint-Joriskerk in Amersfoort een mooie quilttentoonstelling bezocht. Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van haar quiltatelier heeft Laura Strating een tentoonstelling van haar eigen werk en dat van haar cursisten samengesteld. De tentoonstelling is middenin het centrum van Amersfoort, in de onlangs gerestaureerde Sint-Joriskerk, op loopafstand van het atelier van Laura.

Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker witte  handschoentjes uitgereikt, zodat je de quilts aan kunt raken en de achterkant hiervan kunt bekijken. De entreeprijs hoeft je er niet van te weerhouden om te gaan kijken, want die is slechts 1 euro. Bij binnenkomst valt meteen op hoe mooi licht deze locatie is, waardoor de quilts goed zichtbaar zijn. De quilts zijn op diverse plekken in de kerk tentoongesteld, zodat er voldoende ruimte is om deze uitgebreid te bekijken. De werken zijn gemaakt door Laura en haar cursisten en laten diverse technieken zien, van basistechniek tot gevorderde technieken. Er is zowel met de hand als met de machine gewerkt. Hoeveel quilts er precies hangen weet ik niet, want ik heb ze niet geteld, maar in de aankondiging op de site van het QuiltersGilde valt de tentoonstelling onder de Categorie A, dus meer dan 50 quilts.

Na een uitgebreide ronde langs alle quilts, heb ik nog een kijkje genomen bij de aanwezige verkoopstand. Hier vind je o.a. stofpakketjes en ansichtkaarten van een aantal tentoongestelde quilts, maar ook een mooi uitgewerkt boekwerk met quiltpatronen gebaseerd op gewelfpatronen uit deze Sint-Joriskerk. Mooie sierlijke patronen, die ik zeker eens in een quilt wil gaan gebruiken. De patronen zijn ter plekke ook te bewonderen in een prachtige quilt van Marry Lam-Vinke, zeker één van de topstukken van deze tentoonstelling.


Er zijn niet alleen mooie quilts te zien, maar je kunt ook 2x per dag meedoen aan een korte workshop. Voor 2 euro 50 kun je om 12.00 uur en 15.00 uur aanschuiven aan tafel bij Laura.

Ik heb in ieder geval een leuke middag gehad. De tentoonstelling is nog tot en met zaterdag 20 juli te bezoeken, van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Laura’s Quiltatelier.


Gert van Raalten

Utrecht

6 opmerkingen:

Rian zei

bedankt voor de tip, ik ga toevallig morgen met 2 vriendinnen high-teaeen in Amersfoort, lijkt me een mooie combi.

mia zei

Wat leuk deze rubriek.

Nienke zei

Wat zal dat een inspirerend boek en tentoonstelling zijn!

Ineke Original zei

Zeker weten. Dit feest mag je niet missen.

Laura Strating-Janssens zei

Wat leuk dat jullie over mijn tentoonstelling hebben geblogd: voel me vereerd! Nog wat extra informatie:er zijn 92 quilts te zien en 6 doopjurkjes. En als extraatje is er op zaterdagmiddag van 3-4 uur (tijdens het workshopje) een gratis inloopconcert!

Hartelijke groet,
Laura Strating-Janssens

Hannie de Beer zei

Heel leuk deze rubriek! Zo ontgaan je geen leuke tentoonstellingen.