donderdag 8 augustus 2013

Elke week een jaar: 2004

Het maart nummer van 2004 heeft als thema Provençaalse stoffen. Als reden wordt aangegeven dat ze in maart uitkijken naar de eerste zonnestralen...... Nou dan hadden we in 2013 het juni nummer ook wel datzelfde thema kunnen geven, de zomer liet echt op zich wachten! Maar inmiddels is het augustus en hopelijk heeft iedereen zijn portie zonnestralen gehad en krijgen we nog een mooie nazomer.Al jaren staat er elke keer een artikel in Quiltnieuws met de nieuwste boeken. De bibliotheek blijft een van de belangrijkste redenen voor mensen om lid te worden. Boeken zijn ook via de website te zoeken.


Mooie werkstukken van een quiltbee uit Gouda met stoffen uit Oman. Wat een prachtige kleuren!!


In 2004 wordt de Algemene Tentoonstelling ook in Alkmaar gehouden, net als dit jaar. Er kwamen ruim 7000 bezoekers, zouden we dat kunnen evenaren? Laten we het gaan proberen!
2004           
            De Alg. Ledenvergadering werd gehouden op 22 april 2004; aanwezig 84 leden. Als nieuw, 7e bestuurslid wordt benoemd Ank Bunk. Op voorstel van het bestuur verviel in het Huishoudelijk Reglement artikel 6.4 en het artikel 7 “Onderscheidingen” werd gewijzigd. Marc Lange, edelsmid te Alkmaar, ontwierp een nieuwe onderscheiding: de Zilveren Patch. Deze verving de Klos en het Schaartje. De Zilveren Patch zal na een aantal “dienstjaren” worden uitgereikt, dus niet pas bij een afscheid. Op de Medewekersdag in november werden de eerste 28 Zilveren Patches uitgereikt.
            De groep jonge quilters, genaamd ”Jonge Quiltsterren” werd voortaan beschouwd als een regio.
            Er werden 39 regiodagen georganiseerd. Van de regio Curaçao werd niets meer vernomen; deze werd dus als opgeheven beschouwd.
De Tentoonstelling van Miniatuurquilts werd in maart gehouden in Heemhuis De Pastorij te Hoeven (N.B.), het motto was “Carnaval” en mede wegens het slechte weer bezochten slechts 770 personen de tentoonstelling.
De Algemene Tentoonstelling was van 17 t/m 23 september in de Laurenskerk te Alkmaar met het thema “Alkmaar; Hollands Erfgoed”, in totaal kwamen er 7553 bezoekers.
Ook in 2004 kwamen weer resp. 52 en 64 deelnemers naar Quiltweekend en Midweek op Mennorode; de thema’s waren “Land, lucht en water” en “Van recht naar rond”.
In september meldde zich op de website de 100.000ste bezoeker sinds de start in 2000.
De ledenadministratie ging van Bureau Koster in Laren (NH) over naar een bureau in Kampen. Het Quiltersgilde schafte daarvoor een eigen computerprogramma aan, waarmee ook acceptgiro’s en incasso’s kunnen worden verwerkt.
Na 5 jaar werd het kantoor aan de Spoorstraat verruild voor een kleiner en goedkoper pand aan de Gildenstraat, eveneens te Nijkerk.
Dit jaar werd de EXPO IX gehouden in Den Haag. Het Quiltersgilde presenteerde zich met “Focus on the Netherlands”, een diashow en een show van “Hollandse” quilts met medewerking van een shantikoor. Bij de EQA kwam een 16e lid: Hongarije.Rose-Anne

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Ook weer een bijzonder jaar! En al een groot aantal bezoekers , bij de tentoonstelling in Alkmaar. Dat moeten we gemakkelijk kunnen evenaren!