donderdag 15 augustus 2013

Elke week een jaar: 2005

In het jaar 2005 wordt er overgegaan naar een nieuwe vormgever, Paula Ketz, en daar maken we nog steeds gebruik van. De uitstraling van ons blad Quiltnieuws en het briefpapier is daarmee in het weer wat modernere jasje gestoken waarin het nog steeds zit.... Tot ieders tevredenheid.


 Het kan niet genoeg benadrukt worden: we hebben heel veel vrijwilligers nodig!! Gelukkig vinden we die meestal wel en in het maart nummer van 2005 worden ze in het zonnetje gezet en dat verdienen ze!! Textiel festival in Breda in 2005. Om de 5 jaar wordt dat georganiseerd. In het volgende nummer van Quiltnieuws staat al weer een aankondiging voor het Textielfestival  in Leiden in 2015.

 Een vertekend beeld is een serie artikelen over quilt patronen. Wat je allemaal niet kunt doen met een paar horizontale, verticale en schuine lijnen....Heerlijk om mee te spelen.

De Algemene Tentoonstelling van 2005 vindt plaats in Deventer, kijk eens wat een leuk quiltje van het "zicht op Deventer". Ben erg benieuwd naar alle mooie quilts die dit jaar in Alkmaar zullen hangen.
Koop nu alvast een e-ticket en je hoeft niet in de rij te staan.
Denk er wel om dat op vrijdag 6 september de officiele opening is en daarom voor het publiek de deuren pas om 12 uur open gaan. Je kunt dan wel tot 's avonds 9 uur blijven genieten.
En natuurlijk bieden we weer de mogelijkheid aan om te pinnen bij de kassa.2005:
De Algemene Ledenvergadering werd gehouden in De Schakel in Nijkerk op 21 april. Jeanne Hamers, voorzitter, was aftredend, maar stelde zich nog een periode beschikbaar; zij kreeg de Zilveren Patch uitgereikt.
De in 2003 gestarte regio de “Jonge Quiltsterren” werd in november wegens gebrek aan belangstelling opgeheven.
Het juninummer van Quiltnieuws werd voor het eerst vormgegeven door Paula Ketz van Ketz and Dogs te Zwolle. Doordat er veel vraag was naar advertentieruimte, werd het aantal pagina’s van de laatste drie nummers uitgebreid tot 68; in 2006 werd deze lijn voortgezet. De hoofdredacteur Esther van Berk werd per 1 januari 2006 opgevolgd door Monique van Irsel. Briefpapier, enveloppen en ander drukwerk werden opnieuw vormgegeven door Paula Ketz.
In april werd voor de 7e keer het Quiltweekend gehouden in Mennorode te Elspeet, thema: “Van recht naar rond”.
In oktober werd daar de 25e midweek georganiseerd; thema “Kleur bekennen”.
Dit jaar organiseerde het Quiltersgilde voor het eerst tweedaagse workshops o.l.v. bekende quiltsters.
De Tentoonstelling van Miniatuurquilts was in april in het klooster Agnetenberg te Sittard; het thema was “Vakwerk”; er kwamen 1000 bezoekers.
De Algemene Tentoonstelling gehouden in september in de Grote of Lebuïnuskerk te Deventer trok 7948 bezoekers. Er was geen thema. Hierna traden Marianne Akkerman en Joes Meester af als tentoonstellingscommissie.
In maart was het Textielfestival 2005 in Breda, georganiseerd door BTO/SBA (Breed Textieloverleg/Stichting Beeldende Amateurkunst). De hierbij aangesloten textielverenigingen exposeerden gezamenlijk in de Grote Kerk en op verschillende locaties in de stad.
Het Quiltersgilde presenteerde zich met een stand op meerdere beurzen en evenementen.
Er werden 41 regiodagen georganiseerd.
De jaarlijkse EQA-vergadering werd gehouden in Birmingham; IJsland werd welkom geheten als het 17e lid.

Rose-Anne

1 opmerking:

Hannie de Beer zei

Ook weer een mooie verandering! Wat zouden we zijn zonder al die vrijwilligers?