donderdag 29 augustus 2013

Elke week een jaar: 2007

Ja!! Het eerste bestuurslid gespot op een foto in Quiltnieuws dat nu nog in het huidige bestuur zit: Jacqueline Schut. De rest van de dames zijn allemaal afgetreden in de afgelopen 6 jaar. We komen nu wel snel dichter bij het heden......

 De vlisco stoffen, wie kent ze niet. Vanaf de overkant van de straat te herkennen en daar kun je prachtige, kleurrijke quilts mee maken.Kijk het voltallige bestuur, inclusief "onze" Jacqueline, op de foto.

 Tijdens de midweek in 2007 werd de quilt gemaakt van alle "halve hoofden" die zoveel gespreksstof geeft als hij in de stand op een van de beurzen hangt.

Kijk even goed naar de foto linksboven: zo willen we het ook zien volgende week in Alkmaar!! Het wordt een prachtige tentoonstelling en in de hele binnenstand van Alkmaar zijn ruim 70 quilts te bewonderen. Komt dat zien, komt dat zien!!2007:
De Algemene Ledenvergadering werd in De Schakel gehouden op 26 april. Ank Bunk was aftredend, maar stelde zich herkiesbaar; zij ontving de Zilveren Patch. I.v.m. het vele bestuurswerk droeg het bestuur een 8e bestuurslid voor: Jacqueline Schut. Zij werd benoemd.
Quiltnieuws bestond vanaf nummer 94 uit wel 72 pagina’s.
De Tentoonstelling van Miniatuurquilts werd van 18 t/m 21 april gehouden in Bunschoten en het thema was: “Van klederdracht naar Mondriaan”; er kwamen 1521 bezoekers.
De Algemene Tentoonstelling vond weer plaats in Deventer in de Grote of Lebuïnuskerk van 31 aug. t/m 5 september; het thema was “Schitterend” en er kwamen 7070 bezoekers..
Door het nieuwe museum Twentse Welle te Enschede en door het Fries Museum te Leeuwarden werd het Quiltersgilde uitgenodigd mee te werken aan tentoonstellingen in 2008. De voorbereidingen werden gestart.
Het 9e Quiltweekend (thema “Zoveel hoofden, zoveel zinnen”) en de 27e Midweek (thema: (Spannend spel met structuren”) werden weer gehouden in Elspeet met resp. 35 en 56 deelnemers.
Op diverse evenementen stond weer de stand van het Quiltersgilde, nu voorzien van een nieuwe, opvouwbare, achterwand. Een nieuw “buitenbord” werd aangeschaft voor eigen tentoonstellingen.
De catalogus van de bibliotheek kwam op de website evenals de Index Quiltnieuws nr 23 t/m 74. Op de site werd een jaarlijks te houden wedstrijd gestart “BOY” (Block of the Year).
Eind december 2007 ontvingen de leden alvast een voorproefje van de jubileumviering in 2008: een kalender met prachtige quilts van leden; op het calendarium waren reeds bekende de activiteiten van het Quiltersgilde in 2007 vast ingevuld.
Door de regiovertegenwoordigers werden 38 regiodagen georganiseerd.
Het bestuur besloot om in 2008 een jubileumactie te houden t.b.v. een project i.s.m. de Sari-Wereldmodewinkels. “Quilts voor Love(ly) in Bangladesh” was een project voor een groep vrouwen, die zijden stoffen verfden  en dringend ruimte  en materiaal nodig hadden.
De jaarlijkse EQA-vergadering werd gehouden in Birmingham (GB); Jeanne Hamers was weer namens het Quiltersgilde aanwezig..Rose-Anne

2 opmerkingen:

marion zei

wat me opvalt is dat de afgelopen jaren de grote tentoonstelling elke keer boven de rivieren is gehouden. Komt er nog een jaar met beneden de rivieren? Of ben ik tekort lid?

Nienke zei

Ik ga de serie nog missen!! Maar eerst genieten van de ATT.