maandag 27 juli 2015

De tijd vliegt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat een van ons Oma werd en natuurlijk werd deze eerste verjaardag gevierd met een quilt voor de kleine meid.


Vierden we het vorig jaar nog met roze koek en roze dromen dit jaar was het een plak ontbijtkoek bij de koffie en daarna snel aan de slag.
Thuis waren de foto's van de geselecteerde quilts voor de ATT verkleind in de verhouding 1:20. De wanden waarop de quilts straks te zien zijn waren eveneens op die schaal getekend dus het 'inrichten' kon beginnen.


Alles op schaal, wachtend op een plekje

Het is altijd een heel gepuzzel, welke naast elkaar, doet de ene geen afbreuk aan de andere quilt. Is er voldoende afwisseling, komen de werken zo het beste uit? Uiteraard moeten er altijd wel wat compromissen worden gedaan maar uiteindelijk zijn we eruit. De tentoonstelling is ingericht. Nou ja, op papier dan. 

De rollen met daarop de indeling van de quilts staan klaar voor de medewerkers om aan de slag te gaan.

Het echte werk begint op 6 september zodat we op 9 september de deuren voor de bezoekers kunnen openen. Dat lijkt nu nog ver weg maar de kalender gaat alweer akelig snel richting augustus. Dan is er nog 1 vergadering met alle werkgroepleden en dan kunnen we aan de slag in de Lebuinus. De tijd vliegt, nog even en u kunt weer een mooie tentoonstelling bezoeken met prachtig werk van onze leden.
Tot snel in Deventer.

PS: informatie over de lezingen en workshops? Het staat op de site van het Quiltersgilde. Kijk hier maar eens.

2 opmerkingen:

Marina Brito de Campos zei

Wat leuk om te zien en te lezen hoe de inrichting in zijn werk gaat. Slim bedacht. Ik ben heel erg benieuwd!

Jo Huijsman zei

Geweldig leuk om het voorwerk mee te kunnen beleven.
Alvast complimenten voor alle harde werkers die de prachtige tentoonstelling mogelijk maken. Extra leuk om te weten dat mijn quilt daar straks ook ergens tussen hangt.