maandag 6 juli 2015

Quilts in de winkel

Heeft u ook zo genoten van de eerste etappe van de Tour de France gisteren? We kregen een mooi kijkje op de stad Utrecht met zijn oude gebouwen en daar tegenover de stad Rotterdam met zijn verscheidenheid aan architectuur. Wie weet, heeft u er wel inspiratie bij opgedaan voor het thema van de miniatuurquilttentoonstelling (architectuur).

Ook in de tuin is inspiratie te vinden.

De Tour reed ook door het stadje Oudewater dat dit jaar 750 jaar bestaat. De Hexameter uit Oudewater zal in september een mega grote quilt aan het publiek tonen waarmee zij een wereldrecord hopen te vestigen met 'de grootste quilt'.

Velen maakten een of meer blokken voor de mega quilt.

We eindigden in Zeeland waar het gilde in samenwerking met lokale organisaties een aantal mooie tentoonstellingen heeft georganiseerd. Morgen vind daar een evenement plaats met een lezing door Sary Maas over Marker bruidskleding, een lunch en natuurlijk veel mooie quilts.

De posterquilt van het evenement in Goes

Wat al deze plaatsen met elkaar gemeen hebben is het enthousiasme en de lokale betrokkenheid. Of het nu gaat om een feestje te bouwen rond de Tour of rond tentoonstellingen van quilts we ontmoeten overal enthousiasme.
Zo ook in Deventer waar een team van vrijwilligers bezig is om met de winkeliers afspraken te maken om een mooie quiltproject samen te stellen tijdens de Algemene tentoonstelling in september.
De eersten hebben hun medewerking al toegezegd en zien uit naar onze komst. Deze leuke winkel aan de voet van de kerk zal in ieder geval van de partij zijn. U toch ook?!


Groeten uit Deventer.

Voor meer informatie over de activiteiten van het Quiltersgilde bezoekt u onze website. Deze wordt momenteel verbeterd waarbij ook uw opmerkingen en tips voor verbeteringen van harte welkom zijn: www.quiltersgilde.nl 
3 opmerkingen:

Aart zei

Natuurlijk de tour gevolgd! Utrecht is de stad waar ik op school heb gezeten, dus veel bekende plekken gezien. De eerste etappe ging door een deel van mijn memory lane, dus ook genieten. De warmte zorgt bij mij tot niets doen, alleen de bovenkamer werkte wel, heb nu 4 opties klaar om over te brainstormen.

Jo Huijsman zei

Twee jaar gewerkt in Utrecht gewerkt. Leuk werk, veel geleerd en genoten van de leuke stad. Nu wij in het Oosten wonen verwennen wij ons af en toe met een bezoekje aan Deventer. Leuke stad, mooie tentoonsteling(en) met werk van onze leden en ook nog een winkelroute. Het wordt een geweldig leuk feestje in Deventer.

Hannie de Beer zei

Deventer is een prachtstad! Wat zullen we weer genieten straks tijdens de tentoonstelling.