donderdag 16 juli 2015

Lekker weer om te quilten

We zitten nu op half juli en midden in een week waar het miezert, hard regent, lekker waait. Ik zou bijna zeggen dat het herfstig aandoet, echter, het is ook rond de 20-22 graden en volgens het weerbericht komt er eind van de week weer een heerlijk zonnetje. Hoe dan ook, ik doop het: ‘lekker weer om te quilten’.

Als het zo druilerig is, vind ik het helemaal niet erg om binnen aan tafel onder een lamp door te brengen om een schier oneindige hoeveelheid applicatiestukjes voor te bereiden.
 
Kim McLean's Flower Basket Medallion
 Voor de Flower Basket Medallion van Kim McLean zijn we nu bezig aan de een na laatste applicatierand. Ik zeg ‘we’, want ik maak deze quilt met hulp van de meekijkende ogen van een groep dames die er ook hard mee bezig zijn. Zo hebben we wat gezonde sociale druk om wel vooral ons best te doen bij te blijven met ons huiswerk voor elke bijeenkomst. Volgende week zaterdag komen we weer bij elkaar bij het Quilterspalet, en ik loop een flink eind achter. Dus hoog tijd voor een sprint!
 
 
Ik heb echt letterlijk honderden losse sinaasappelstukjes, tientallen clamshells en een lading cirkels nodig. Dus ik wissel het appliceren af met vormpjes omtrekken, uitknippen, stof selecteren, strijken en weer verder uitknippen. Ik ben nu zover:
 
 
Deze moet nog af, en daarna moet ik er (theoretisch) nog eentje af hebben voor we weer bij elkaar komen. Dat ga ik absoluut niet halen, maar het is wel leuk om met zo’n gezellige stok achter de deur weer een flinke zet aan de quilt te geven. Meters maken! En met wat koeler en zelfs regenachtig weer geniet ik daar enorm van.
 
Wanneer het weer wat warmer wordt, is het ook geen straf om met een licht briesje (ik woon dicht bij zee, dus daar is meestal wel sprake van) buiten wat ter hand te nemen. Afgelopen zaterdag kwam onze bee weer bij elkaar. Dit keer hebben we enorm genoten van de achtertuin met uitzicht, en zeer rijk gevulde grote tuintafel van een van onze leden. Onder een grote parasol hebben we daar een heerlijke dag doorgewerkt aan onze projectjes.
 
 
 
En de dag daarvoor, op vrijdag, heb ik eens iets heel nieuws geprobeerd. Nou ja, nieuw voor mij dan: stofverven. Daar schrijf ik volgende keer uitgebreider over, want op dit moment heb ik nog maar een deel van de lapjes uitgespoeld. Ik kan al wel zeggen dat het een heerlijke dag was waar ik heel veel geleerd heb. De lapjes heb ik even met rustgelaten vanwege een volle agenda, maar vandaag ben ik begonnen met uitspoelen. Ik hoop er komende maand al iets mee te maken, dus dan meer foto’s en verhalen. Nu alvast een tipje van de sluier: mijn emmer met de buit van een dag zakjes verven, en de eerste uitgespoelde en gestreken lapjes. Strijken is nog nooit zo leuk geweest!
 
 
 
Komende periode heb ik wat vrije dagen, dus dan hoop ik dat het ook lekker weer is om te quilten!
 
Lieve quiltgroeten,
Marjolein
 
PS: inspiratie opdoen voor de zomer? Wist je dat er heel veel quilts op de site van het Quiltersgilde staan, bijvoorbeeld de foto’s van de ATT van 2014? Kijk hier maar eens.

 

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, strijken is het leukste als je stof verft! :-)

Wilma Kuin zei

heerlijk quiltweer!!
:o)

Nienke zei

Wat een plannen met dit zonnige weerbericht ;-) maar eerlijk is eerlijk, verven is geen straf met een zonnetje erbij!

Supergoof zei

Ziet er heel mooi en gezellig uit Marjolein. Ik vond het zelfs herfstig ruiken,...

Jo Huijsman zei

Dank voor je gezellige berichtje. Ik word helemaal blij van de mooie quilt in wording, de gezellige foto's van de QB en ik ben natuurlijk heel erg benieuwd naar je verf resultaat.

Chris zei

Wat een prachtig patroon is dat! Veel werk, maar erg mooi.