zaterdag 4 juli 2015

Prijswinnaars zijn bekend tentoonstelling B(l)oeiende QuiltsAfgelopen donderdag was de feestelijk opening van de tentoonstelling "Boeiende Quilts" in de kerk in Goes. Gedurende de komende 6 weken zijn er maar liefst 3 tentoonstellingen te bezichtigen in Goes en Kapelle. Dus behalve strand en een verkoeling biedt een dagje Zeeland ook een aantrekkelijk aanbod aan liefhebbers van textiel.

Voorafgaand aan de officiële opening werden de prijzen van de vakjury bekend gemaakt. De jury bestaande uit Els van Gans van Merkwaardig, Door van Wondergem van Weefnetwerk , Ineke Kamphorst van LOKK en Hedwig Hartmans van Vrouwen van Nu hebben uit ruim 60 wedstrijdquilts met het thema Bloei 3 prijzen toegekend.
Voorzitter van de vakjury Els van Gans en wethouder van cultuur gemeente Goes drs. Loes Meeuwisse deelden de prijzen uit.

derde prijs ging naar Riet Deuling - Rozen in bloei 


Rozen in bloei

tweede prijs ging naar Simone de Haan - De Tulp


De Tulp


eerste prijs ging naar Marijke van Welzen - Moonlit Orchard

Moonlit Orchard
Alle inzenders van quilts voor deze tentoonstelling willen we hartelijk bedanken. En natuurlijk feliciteren we de drie prijswinnaars van harte.
Op 7 november zullen de publieksprijzen uitgereikt worden. We kunnen alvast verklappen dat de koplopers voorlopig niet dezelfde zijn als de prijswinnaars van de vakjury......
U kunt nog tot 1 november uw stem uitbrengen in beide musea.

In een volgend bericht meer foto's van de officiële opening.

Tentoonstelling B(l)boeiende Quilts in Historisch Museum de Bevelanden in Goes en het Fruitteeltmuseum in Kapelle t/m 1 november
Tentoonstelling Boeiende Quilts in de Grote Kerk te Goes t/m 12 augustus.

3 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Echte "Boeiende" en "Bloeiende " exposities. In de Grote Kerk en beide musea. En een zeer terechte felicitatie voor de prijswinnaars! Het was erg leuk om bij de opening te zijn.

Gerda Hoogland-Peerdeman zei

Ik ben er geweest, het is echt een aanrader om naar de exposities te gaan. Het ziet er prachtig uit...

Nienke zei

Deze zomer gaat het er beslist van komen. Alle drie van harte gefeliciteerd!